Ren luft till pollensäsongen

Det många inte vet om luft-luftvärmepumpar är att de inte bara ger värme. De kan även ge luftkonditionering (men det ska vi inte prata mer om nu) och renar automatiskt inomhusluften från olika skadliga partiklar. Du får inte bara värme utan också ett hälsosamt inomhusklimat med en luftvärmepump.

Ren luft hemma

Dagens avancerade luft-luftvärmepumpar innehåller avancerade luftreningssystem. Ofta benäms dessa med flashiga namn, såsom Nanoe-G, Plasma Quad, Plasma Duo eller NEO-plasma.

Gemensamt för de olika luftreningssystemen i luftvärmepumparna, är att de i mycket hög utsträckning renar inomhusluften från olika partiklar, såsom bakterier, virus, damm, allergener (pollen) och mögel. 

Ren inomhusluft är särskilt bra för allergiker och människor med försvagat immunsystem. Att värmepumpen dessutom samlar damm (som du enkelt dammsuger bort ca varannan vecka) innebär att dammsugning behövs mer sällan och blir betydligt enklare.

Aktivt sökande

Många av dagens luftvärmepumpar har inte endast ett eller flera filter, som renar den luft som passerar genom värmepumpen, utan de utnyttjar också jonisering. Där negativa joner från värmepumpen aktivt söker upp partiklar för att neutralisera dem.

Ofta rör det sig om partiklar som hamnar inom kategorin nanoteknik. Nanoteknik är enkelt förklarat teknik som sysslar med sådant som är så litet att det kan mätas i enheten nanometer (miljarddels meter). Den renar luften på en imponerande detaljnivå och kan exempelvis även tränga igenom textilier i sin jakt på skadliga partiklar.

Resultatet?

Resultatet är att du får ett hem med hälsosam inomhusluft. Familjen mår bra och håller sig frisk. Dessutom får allergikern en fristad under pollensäsongen. Hemma kan man åtminstone slippa sina allergiska besvär.

28 mar 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)