Luft/luft perfekt för sommarstugan

En luft/luftvärmepump är ett perfekt alternativ för din sommarstuga. En luft/luftvärmepump kan ge dig värme när det är kallt och kyla när det är varmt.

Sommarstugor har ofta dålig isolering och då kan det vara skönt med lite värme. Många uppvärmningsalternativ är dyra och värmepumpen kan hjälpa dig att få ner uppvärmningskostnaderna i sommarstugan. 

Samtidigt gör dålig isolering att det blir väldigt varmt i sommarstugan under varma dagar. Dessutom tränger man ofta ihop sig många på en mindre yta, när man besöker sin sommarstuga. Då kan det vara fantastiskt skönt att ta till luftkonditioneringen.

Många är oroliga för hur sommarstugan skall klara sig under vintern eller betalar höga kostnader för underhållsvärme. Många luft/luftvärmepumpar har underhållsvärme (ca 10 grader), som funktion och du kan spara pengar och samtidigt känna dig trygg med att sommarstugan mår bra, när du inte är där. Underhållsvärmen förhindrar att rören fryser sönder och även att fuktskador uppstår.

Med en värmepump kan det också bli lättare att använda sommarstugan när det är lite kallare. Numera finns ett tillval som gör att du kan fjärrstyra din värmepump. Du kan då hålla koll på temperaturen i sommarstugan, även när du inte är där. Dessutom kan du ändra temperaturen från underhållsvärme, och höja värmen så det är varmt och skönt när du kommer fram.

Fjärrstyrningen kommer också att varna dig, om något är fel med värmepumpen eller om det är strömavbrott. Du behöver då inte åka och titta till sommarstugan hela tiden, eller be någon granne att göra detta. Du upptäcker eventuella problem redan i ett tidigt stadium och kan vidta åtgärder innan konsekvenserna blir stora.

En annan fördel med en luft/luftvärmepump är att den renar luften från exempelvis bakterier och olika allergener. Det innebär att värmepumpen tar bort de pollen, som finns i inneluften. Många lider av pollenallergi under sommaren och värmepumpen kan hjälpa dessa att få må lite bättre.

Det finns helt enkelt många anledningar till att installera en luft/luftvärmepump i din sommarstuga.

17 jul 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)